o.b.® - wij beschermen jou en de wereld

Onze wereld beschermen

De manier waarop producten worden gemaakt, is heel belangrijk. het belangrijkste product van o.b.® is de tampon zonder inbrenghuls, omdat we er van overtuigd zijn dat elke vrouw haar eigen lichaam het beste kent en het inbrengen en plaatsen van een tampon zelf het best beheerst. Door tampons zonder inbrenghuls te gebruiken, vermijd je elk jaar bergen onnodig afval!

Het grootste deel van de o.b.® verpakking bestaat uit kringlooppapier, de rest is afkomstig van duurzame bronnen. Voor de o.b.® productie in onze fabriek in Wuppertal en in de Franse fabriek in Sezanne gebruiken we alleen maar groene energie. Dat betekent dat elke tampon zonder inbrenghuls gemaakt is van materiaal uit duurzame bronnen! Bovendien gebruiken we alleen maar drukinkt op plantaardige basis. 

Engagement met voorlichting

o.b.® maakt deel uit van de Johnson & Johnson groep en we blijven trouw aan ons motto: ‘Caring for the world, one person at a time©’. Samen zetten we ons in om de levensomstandigheden van de mensen te verbeteren, vooral op het gebied van gezondheid en voorlichting. 

o.b. werkt al 40 jaar samen met scholen en leraren en stelt gratis materiaal en product samples ter beschikking om leerlingen te helpen hun eigen lichaam beter te leren kennen. Je hebt op school waarschijnlijk wel al eens o.b.® materiaal gekregen, of niet? Zo niet, kun je hier meer te weten komen.

o.b.® werkt bovendien nauw samen met experts in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld met gynaecologen, vroedvrouwen en kinderartsen, om informatie en ontwikkelingen op het gebied van hygiëne bij de vrouw uit te wisselen. 

Als het je interesseert hoe Johnson & Johnson GmbH zich inzet voor de maatschappij en het milieu, kun je hier meer te weten komen.