Er was eens…

Heb je op sommige dagen het gevoel dat je niet kunt doen, wat je graag zou willen doen? Misschien dat je op zo’n dag niet kunt gaan zwemmen, het wat kalmer aan moet doen bij het sporten of je nieuwe, nauw aansluitende jurk in de kast moet laten hangen. Jaren geleden hadden meisjes veel minder mogelijkheden. Gelukkig is dat tegenwoordig anders! Ontdek meer over de oorsprong van o.b.® en over de gynaecologe die een fanatieke zwemster was en die een belangrijke rol speelde bij het uitvinden van o.b.®, een product dat een revolutie betekende voor vrouwen en meisjes. 

In 1947 ziet de Duitse ingenieur Dr. Carl Hahn in een Amerikaans tijdschrift toevallig een advertentie voor tampons en vindt het een geweldig idee Zo’n product is er nog niet op de Duitse markt niet. Door tampons op de Duitse markt te brengen, zorgt hij voor een revolutie op het gebied van vrouwelijke hygiëne.

Dr. Hahn wordt daarbij door twee partners geholpen: de advocaat Dr. Heinz Mittag, en, nog veel belangrijker, de gynaecologe Dr. Judith Esser die een enthousiaste zwemster is. Zij zal de medische kant van de zaak voor haar rekening gaan nemen. Samen ontwikkelen de drie pioniers de o.b.® tampon. De discrete en elegante naam o.b.® staat voor ‘ohne Binde’ (zonder maandverband).

Dankzij o.b.® kun je elke dag genieten van de vrijheid om precies te doen wat je wilt en je kunt zelfs elke dag precies het jurkje aandoen dat je graag wilt dragen !